Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet jaglany w porach"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać na sicie, odcedzić, ugotować w bulionie z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Marchew zetrzeć na grubej tarce, 2 łyżki marchwi wymieszać z gorącą kaszą, wystudzić.
Serek śmietankowy wymieszać z jajkami i 2 łyżkami mąki, dodać posiekaną natkę i ugotowaną kaszę z marchewką. Doprawić solą, pieprzem i curry. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie masę, piec 50 minut w 200°C.
Pory umyć i oczyścić, pokroić w talarki, gotować kwadrans w niewielkiej ilości osolonej wo- dy, dodać resztę marchwi, zasmażkę z masła, mąki i szczypty curry, zabielić śmietaną.
Kasza jaglana doskonale smakuje z indyjskimi przyprawami, można ja więc doprawić mieszanką curry, mielonym kuminem i imbirem.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium