Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet jaglany w porach"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2752
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 130
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3446
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 43
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2752
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 130
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 102
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać na sicie, odcedzić, ugotować w bulionie z dodatkiem koncentratu pomidorowego. Marchew zetrzeć na grubej tarce, 2 łyżki marchwi wymieszać z gorącą kaszą, wystudzić.
Serek śmietankowy wymieszać z jajkami i 2 łyżkami mąki, dodać posiekaną natkę i ugotowaną kaszę z marchewką. Doprawić solą, pieprzem i curry. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć równomiernie masę, piec 50 minut w 200°C.
Pory umyć i oczyścić, pokroić w talarki, gotować kwadrans w niewielkiej ilości osolonej wo- dy, dodać resztę marchwi, zasmażkę z masła, mąki i szczypty curry, zabielić śmietaną.
Kasza jaglana doskonale smakuje z indyjskimi przyprawami, można ja więc doprawić mieszanką curry, mielonym kuminem i imbirem.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium