Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń ze schabu z gruszkami"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 784
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem wykonać z wierzchu poprzeczne nacięcia.
Wymieszać olej z kolendrą, kminkiem, dużą szczyptą soli i pieprzem. Natrzeć dokładnie mięso, odstawić do lodówki na 30 min.
Schab ułożyć w brytfance, podlać bulionem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec ok. 90 min. Na 25 minut przed końcem pieczenia podnieść temp. do 200°C.
Cebule oczyścić, pokroić w krążki. Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić cebulę, dodać gruszki i imbir.
Chwilę smażyć, dodać miód, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami pieczeni, posypać szczypiorem.
ok. 100 minut plus marynowanieŹródło: Twoje Imperium