Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Poduszeczki z fasolką i schabem"
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 82
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 116
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 60
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 82
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 116
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty pozostaw w pokojowej temperaturze 20-25 minut, by rozmarzły.
Fasolkę oczyść, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Pomidory umyj, pokrój w równe plasterki. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Schab rozdrobnij. Ser grubo zetrzyj, wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Rozmrożone płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Cienko rozwałkuj. Pokrój na 8 kwadratów. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na środku każdego połóż mniejszy kwadrat z papieru do pieczenia. Na tym ułóż suche ziarenka fasoli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 210°C. Piecz przez 15 minut, potem usuń papier i fasolę.
We wgłębienia nałóż mięso, fasolkę oraz dymki. Przykryj pomidorami. Posyp serem z czosnkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Naj