Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Poduszeczki z fasolką i schabem"
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 91
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty pozostaw w pokojowej temperaturze 20-25 minut, by rozmarzły.
Fasolkę oczyść, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Pomidory umyj, pokrój w równe plasterki. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Schab rozdrobnij. Ser grubo zetrzyj, wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Rozmrożone płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Cienko rozwałkuj. Pokrój na 8 kwadratów. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na środku każdego połóż mniejszy kwadrat z papieru do pieczenia. Na tym ułóż suche ziarenka fasoli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 210°C. Piecz przez 15 minut, potem usuń papier i fasolę.
We wgłębienia nałóż mięso, fasolkę oraz dymki. Przykryj pomidorami. Posyp serem z czosnkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Naj