Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Poduszeczki z fasolką i schabem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15542
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty pozostaw w pokojowej temperaturze 20-25 minut, by rozmarzły.
Fasolkę oczyść, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Pomidory umyj, pokrój w równe plasterki. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Schab rozdrobnij. Ser grubo zetrzyj, wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Rozmrożone płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Cienko rozwałkuj. Pokrój na 8 kwadratów. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na środku każdego połóż mniejszy kwadrat z papieru do pieczenia. Na tym ułóż suche ziarenka fasoli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 210°C. Piecz przez 15 minut, potem usuń papier i fasolę.
We wgłębienia nałóż mięso, fasolkę oraz dymki. Przykryj pomidorami. Posyp serem z czosnkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Naj