Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Poduszeczki z fasolką i schabem"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1092
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 106
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1463
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1092
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 106
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1463
Składniki
Ciasto rozwiń. Płaty pozostaw w pokojowej temperaturze 20-25 minut, by rozmarzły.
Fasolkę oczyść, wrzuć do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Odcedź, dobrze osącz. Pomidory umyj, pokrój w równe plasterki. Dymki oczyść, potnij na kawałki. Schab rozdrobnij. Ser grubo zetrzyj, wymieszaj z posiekanym czosnkiem.
Rozmrożone płaty ciasta ułóż jeden na drugim. Cienko rozwałkuj. Pokrój na 8 kwadratów. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na środku każdego połóż mniejszy kwadrat z papieru do pieczenia. Na tym ułóż suche ziarenka fasoli. Wstaw do piekarnika rozgrzanego od temp. 210°C. Piecz przez 15 minut, potem usuń papier i fasolę.
We wgłębienia nałóż mięso, fasolkę oraz dymki. Przykryj pomidorami. Posyp serem z czosnkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10 minut.Źródło: Naj
Przepisy Wędliny
Wędliny
Pasztet świąteczny
Wędliny
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Wędliny
Bułgarska kiełbasa Łukanka
Wędliny
Schab pieczony w przyprawach
Pasztet świąteczny
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1463
Biała kaszanka na kaszy gryczanej.
Bardzo smaczna biała kaszanka, idealna na wiosennego grilla, zrobiona z kaszy...
Odsłon: 1226