Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7905
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
przygotowanie farszu,podsmażamy:pieczarki doprawiając solą i pieprzem następnie boczek.Rozbijamy schab coś na wzór kwadrata solimy i pieprzymy układamy ogórka pokrojonego w plastry na niego pieczarki,boczek i paprykę-zawijamy jak gołąbka oprószając mąką i smażymy na lekkim ogniu z dodatkiem (kropli) oleju na złociście.
Przekładamy do rondelka w,którym znajduje się wcześniej przesmażona cebula,czosnek,liść laurowy,ziele ang.,kminek mielony,papryka słodka mielona,majeranek,doprawione magii solą i pieprzem zalane niewielką ilością wody lekko wstępnie podduszone.Dusimy w tym roladki ok.40min.
Po uduszeniu mięsa można zmiksować wszystkie składniki na patelni dodać odrobinę zimnego masła i polać nasze danie.Jak ktoś lubi do sosu można wcześniej dodać rozmaryn świeży lub tymianek będzie pieknię aromatyczny sos.