Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 205
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 438
Świąteczny klops.
Odsłon: 157
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 205
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 438
Świąteczny klops.
Odsłon: 157
Składniki
schab myjemy i robimy w nim dlugim nozem dziure.Nasaczym reke w oliwie i bierzemy odrobine czosnku z sola i smarujemy schabik od srodka.Na wierzchu tez.
przygotowujemy mieso mielone,mieszamy z podsmazonym i zmielonym boczkiem,przez co zyskuje swietny aromat ta pieczen,dodajemy utluczone w mozdziezu przyprawy,ja dosc duzo uzywam ,ale to wedlug uznania.Dodajemy sol i papryke slodka.
Nastepnie wkadamy w otwor mieso mieone i calosc posypujemy jeszcze papryka slodka wymieszana z majrankiem.Nastepnie na patelni lejemy oleju i podsmazamy na mocnym ogniuz kazdej srony.
Wkladamy do zaroodpornego naczynia polewamy oliwa i przykrywamy folia aluminiowa,pieczemy w niskiej temp.Ale wtedy piecze sie mieso dosc dlugo,ale nie traci soku.Ja pieke w 120 stopniach ok.godziny do poltorej
Nastepnie sciagam folie i pieke z 15 minut w wysokiej temp.200-220 stopni.
Wyciagamy.Chwilke nalezy poczekac...i kroimy w plastry.Smakuja wysmienicie z ziemniakami,luba na zimno z chlebem.
PAsuja idealnie buraczki:)
POLECAM!