Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,wilgotne,delikatne
schab myjemy i robimy w nim dlugim nozem dziure.Nasaczym reke w oliwie i bierzemy odrobine czosnku z sola i smarujemy schabik od srodka.Na wierzchu tez.
przygotowujemy mieso mielone,mieszamy z podsmazonym i zmielonym boczkiem,przez co zyskuje swietny aromat ta pieczen,dodajemy utluczone w mozdziezu przyprawy,ja dosc duzo uzywam ,ale to wedlug uznania.Dodajemy sol i papryke slodka.
Nastepnie wkadamy w otwor mieso mieone i calosc posypujemy jeszcze papryka slodka wymieszana z majrankiem.Nastepnie na patelni lejemy oleju i podsmazamy na mocnym ogniuz kazdej srony.
Wkladamy do zaroodpornego naczynia polewamy oliwa i przykrywamy folia aluminiowa,pieczemy w niskiej temp.Ale wtedy piecze sie mieso dosc dlugo,ale nie traci soku.Ja pieke w 120 stopniach ok.godziny do poltorej
Nastepnie sciagam folie i pieke z 15 minut w wysokiej temp.200-220 stopni.
Wyciagamy.Chwilke nalezy poczekac...i kroimy w plastry.Smakuja wysmienicie z ziemniakami,luba na zimno z chlebem.
PAsuja idealnie buraczki:)
POLECAM!
Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...
Odsłon: 12499
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 88
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 24
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 88
Najlepsze pierogi na świecie, bo z truskawkami.
Odsłon: 24
Składniki
schab myjemy i robimy w nim dlugim nozem dziure.Nasaczym reke w oliwie i bierzemy odrobine czosnku z sola i smarujemy schabik od srodka.Na wierzchu tez.
przygotowujemy mieso mielone,mieszamy z podsmazonym i zmielonym boczkiem,przez co zyskuje swietny aromat ta pieczen,dodajemy utluczone w mozdziezu przyprawy,ja dosc duzo uzywam ,ale to wedlug uznania.Dodajemy sol i papryke slodka.
Nastepnie wkadamy w otwor mieso mieone i calosc posypujemy jeszcze papryka slodka wymieszana z majrankiem.Nastepnie na patelni lejemy oleju i podsmazamy na mocnym ogniuz kazdej srony.
Wkladamy do zaroodpornego naczynia polewamy oliwa i przykrywamy folia aluminiowa,pieczemy w niskiej temp.Ale wtedy piecze sie mieso dosc dlugo,ale nie traci soku.Ja pieke w 120 stopniach ok.godziny do poltorej
Nastepnie sciagam folie i pieke z 15 minut w wysokiej temp.200-220 stopni.
Wyciagamy.Chwilke nalezy poczekac...i kroimy w plastry.Smakuja wysmienicie z ziemniakami,luba na zimno z chlebem.
PAsuja idealnie buraczki:)
POLECAM!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2443
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 2363