Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 227
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3873
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34654
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 900
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 227
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3873
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj przyprawy (oprócz soli do peklowania). Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem 5-8 minut. Przestudź, wsyp sól peklową, wymieszaj. Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj go i wstaw na 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwracaj. Zapeklowane mięso wyjmij z zalewy i dobrze osusz.
Panierkę wymieszaj z olejem, rozłóż na mięsie. Schab przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Piecz ok. 90 minut.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj