Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2736
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj przyprawy (oprócz soli do peklowania). Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem 5-8 minut. Przestudź, wsyp sól peklową, wymieszaj. Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj go i wstaw na 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwracaj. Zapeklowane mięso wyjmij z zalewy i dobrze osusz.
Panierkę wymieszaj z olejem, rozłóż na mięsie. Schab przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Piecz ok. 90 minut.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj