Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10173
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2794
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1907
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10173
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2794
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1907
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 734
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4009
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj przyprawy (oprócz soli do peklowania). Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem 5-8 minut. Przestudź, wsyp sól peklową, wymieszaj. Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj go i wstaw na 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwracaj. Zapeklowane mięso wyjmij z zalewy i dobrze osusz.
Panierkę wymieszaj z olejem, rozłóż na mięsie. Schab przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Piecz ok. 90 minut.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj