Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1294
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1419
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj przyprawy (oprócz soli do peklowania). Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem 5-8 minut. Przestudź, wsyp sól peklową, wymieszaj. Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj go i wstaw na 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwracaj. Zapeklowane mięso wyjmij z zalewy i dobrze osusz.
Panierkę wymieszaj z olejem, rozłóż na mięsie. Schab przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Piecz ok. 90 minut.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj