Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Do garnka wlej wodę. Dodaj przyprawy (oprócz soli do peklowania). Doprowadź do wrzenia i gotuj pod przykryciem 5-8 minut. Przestudź, wsyp sól peklową, wymieszaj. Do zimnej zalewy włóż schab, przykryj go i wstaw na 6-7 dni do lodówki. Raz dziennie schab odwracaj. Zapeklowane mięso wyjmij z zalewy i dobrze osusz.
Panierkę wymieszaj z olejem, rozłóż na mięsie. Schab przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 100°C. Piecz ok. 90 minut.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Naj