Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w warzywami"
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 610
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 334
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 133
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5111
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 610
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 334
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 133
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5111
Składniki
Mięso umyj, odkrój błony i pokrój na cienkie plastry. Zbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Marchewkę, seler, pietruszkę oraz cukinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Warzywa ułóż na mięsie i ciasno zawiń nitką.
W garnku rozgrzej masło klarowane, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony. Dymkę posiekaj i smaż na tym samym maśle. Gdy się zarumieni, zalej bulionem, dodaj śmietanę, sól, pieprz.
Następnie przełóż z powrotem zawijasy i duś pod przykryciem około godziny. Przed podaniem ściągnij nitkę. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień