Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w warzywami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 931
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4163
Składniki
Mięso umyj, odkrój błony i pokrój na cienkie plastry. Zbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Marchewkę, seler, pietruszkę oraz cukinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Warzywa ułóż na mięsie i ciasno zawiń nitką.
W garnku rozgrzej masło klarowane, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony. Dymkę posiekaj i smaż na tym samym maśle. Gdy się zarumieni, zalej bulionem, dodaj śmietanę, sól, pieprz.
Następnie przełóż z powrotem zawijasy i duś pod przykryciem około godziny. Przed podaniem ściągnij nitkę. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień