Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w warzywami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso umyj, odkrój błony i pokrój na cienkie plastry. Zbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Marchewkę, seler, pietruszkę oraz cukinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Warzywa ułóż na mięsie i ciasno zawiń nitką.
W garnku rozgrzej masło klarowane, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony. Dymkę posiekaj i smaż na tym samym maśle. Gdy się zarumieni, zalej bulionem, dodaj śmietanę, sól, pieprz.
Następnie przełóż z powrotem zawijasy i duś pod przykryciem około godziny. Przed podaniem ściągnij nitkę. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień