Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w warzywami"
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 109
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 579
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1963
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 109
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 579
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1963
Składniki
Mięso umyj, odkrój błony i pokrój na cienkie plastry. Zbij tłuczkiem, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Marchewkę, seler, pietruszkę oraz cukinię umyj, obierz ze skórki i pokrój w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Warzywa ułóż na mięsie i ciasno zawiń nitką.
W garnku rozgrzej masło klarowane, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony. Dymkę posiekaj i smaż na tym samym maśle. Gdy się zarumieni, zalej bulionem, dodaj śmietanę, sól, pieprz.
Następnie przełóż z powrotem zawijasy i duś pod przykryciem około godziny. Przed podaniem ściągnij nitkę. Podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień