Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kotlety które dzięki ziołom są aromatyczne i lekko strawne ,)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8534
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Składniki
schab umyć, osuszyc papierowym ręcznikiem , usunąć z wierzchu białą błonkę a następnie pokroić mięso na 6 plastrów .Lekkoj e rozbić i delikatnie natrzeć z obu stron solą i pieprzem .
Jajka wbić do miseczki , dodać mąkę i zioła , wymieszać mikserem , ciasto przyprawić solą i pieprzem .
Kotlety panierować w cieście , wkładać na rozgrzany olej i samżyć z obu stron na złoty kolor , przełożyć na talerz i udekorwać. Smacznego::))