Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z farszem z jabłek i rodzynek"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Przebić je wzdłuż nożem, nie rozcinając. Otwór poszerzyć, np. trzonkiem drewnianej łyżki. Schab natrzeć marynatą przygotowaną z 3 łyżek oleju, 1 łyżki miodu, posiekanego czosnku i przypraw. Włożyć do lodówki na godzinę.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Rodzynki sparzyć, odcedzić, moczyć w żubrówce przez pół godziny, wymieszać z jabłkami, lekko osolić. Farszem nadziać mięso.
Schab obsmażyć na pozostałym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą, podlać wodą. Piec 30 min w temp. 200oC, zmniejszyć temp. do 180oC i piec kolejne 30 min. Zdjąć pokrywę, posmarować wierzch miodem, piec do zrumienienia.Źródło: Twoje Imperium