Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z gruszką w miodzie"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 213
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 353
Składniki
Schab umyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem. Przesmażyć na rozgrzanym oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) na ok. 1 godzinę.
Gruszki obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać miód, usmażyć w nim gruszki. Podawać do upieczonego schabu, pokrojonego na porcje.
Polać sosami z pieczenia i smażenia gruszek, udekorować liśćmi selera i ziarenkami czerwonego pieprzu.Źródło: Twoje Imperium