Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka szpikowana słoniną"
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 956
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 123
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14837
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 956
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 123
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 123
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14837
Składniki
1. Mięso natrzyj sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Słoninę pokrój w słupki. Zioła wymieszaj z oliwą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Nożem o długim, cienkim ostrzu zrób nacięcia w mięsie. W otworki włóż słoninę i migdały.
Szynkę przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Na wierzchu rozsmaruj ziołową pastę. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 220°C. i piecz 15 minut. Potem zmniejsz temp. do 180°C. i piecz jeszcze około godziny. Udekoruj.Źródło: Naj