Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiejska biała kiełbasa"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13389
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4219
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13389
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4219
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43147
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Składniki
Mięsa przepuść przez maszynkę: łopatkę i karkówkę przez sitko 8 mm; żeberka przez sitko 5 mm; golonkę przez sitko 3 mm; szynkę i boczek przez sitko nr 8. Mięso przełóż do miski. Wsyp sól peklową, wymieszaj. Wyrabiaj rękoma przez kilkanaście minut. Odstaw w chłodne miejsce na 1–2 dni.
Wymieszaj zapeklowane mięso z wszystkimi przyprawami. Odstaw ponownie na kilka godzin do lodówki. Potem wlej ok. 1 i 1/2 szklanki lodowatej wody. Wyrabiaj, aż masa będzie bardzo kleista.
Jelita mocz przez kilka godzin. Napełnij je mięsem za pomocą maszynki do mięsa ze specjalną nakładką. Formuj kiełbasy o długości 20–25 cm. Powieś je w przewiewnym miejscu na dobę, aby obeschły. Przed podaniem sparz.Źródło: Tina