Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Podpowiadamy jak zrobić ją od postaw. Z naszym przepisem poradzą sobie nawet najwięksi kuchenni laicy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1232
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1232
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 168
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Do dużego garnka wkładamy mięso, zalewamy je wodą i gotujemy na wolnym ogniu. Cały czas pilnujemy, aby szumowina się nie zagotowała. Ściągamy ją za pomocą łyżki.
Warzywa obieramy. Na tarce ścieramy marchewkę, pietruszkę, selera. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Warzywa przekładamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Całość gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy kaszę jęczmienną oraz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Na koniec dajemy zieleninę i przyprawy i gotujemy przez kolejne 20 minut. Gotowe!