Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny pomysł, by ugościć taką zupą przyjaciół. Smaczna i delikatna w smaku zupa kurkowa z dodatkiem tortellini.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1294
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13868
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99252
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1294
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13868
Składniki
Kurki dokładnie wyczyściłam i umyłam. Tortellini ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku rozpuściłam masło i wrzuciłam pokrojoną w plasterki marchew i pietruszkę. Przez chwilę smażyłam i dodałam pokrojoną w kostkę cebulkę. Zeszkliłam. Dołożyłam następnie do garnka kurki i smażyłam wszystko ok. 10 minut. Podlałam wodą do ok. 10 cm wyżej niż zawartość garnka. Dodałam ziele i liść i gotowałam tak ok. 5 minut. Dolałam śmietankę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewałam.
Do talerzy nakładałam zupę i dokładałam tortellini. Wolałam to zrobić przed samym podaniem, żeby makaron nie napuchł i nie wciągnął zupy.
Notatki: *można zupę przed podaniem posypać boczkiem pokrojonym w kostkę, wcześniej podsmażonym na patelni, wyostrzy to smak potrawy. *jeśli zupa jest za gęsta podlać wodą.