Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny pomysł, by ugościć taką zupą przyjaciół. Smaczna i delikatna w smaku zupa kurkowa z dodatkiem tortellini.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1167
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1359
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3519
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1167
Składniki
Kurki dokładnie wyczyściłam i umyłam. Tortellini ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnku rozpuściłam masło i wrzuciłam pokrojoną w plasterki marchew i pietruszkę. Przez chwilę smażyłam i dodałam pokrojoną w kostkę cebulkę. Zeszkliłam. Dołożyłam następnie do garnka kurki i smażyłam wszystko ok. 10 minut. Podlałam wodą do ok. 10 cm wyżej niż zawartość garnka. Dodałam ziele i liść i gotowałam tak ok. 5 minut. Dolałam śmietankę i przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewałam.
Do talerzy nakładałam zupę i dokładałam tortellini. Wolałam to zrobić przed samym podaniem, żeby makaron nie napuchł i nie wciągnął zupy.
Notatki: *można zupę przed podaniem posypać boczkiem pokrojonym w kostkę, wcześniej podsmażonym na patelni, wyostrzy to smak potrawy. *jeśli zupa jest za gęsta podlać wodą.