Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa wykwintna

Zupa pomidorowa wykwintna

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 1661

DOSKONAŁA ZUPA O INTENSYWNYM SMAKU I AROMACIE POMIDORÓW. JEST GĘSTA, DLATEGO MOŻNA ZAJADAĆ SIĘ NIĄ ZARÓWNO SOLO, JAK I Z WSZELKIMI RODZAJAMI MAKARONÓW, KLUSECZEK, CZY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM.

Składniki

  • pomidory, 300 g
  • marchew, 1
  • cebula, 1
  • czosnek, 1/2 ząbka
  • przecier pomidorowy, 70 g
  • cukier, 1 łyżeczka
  • śmietanka 30%, 2 łyżki
  • Natka pietruszki, 1/2 pęczka
  • Melisa lub bazylia, 4 listki lub 1/2 łyżeczki suszonej
  • masło, 30 g
  • Kostki rosołowe, 2
  • Przyprawa uniwersalna do potraw np. Vegeta, 1/2 łyżeczki
  • woda, 1 litr
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa wykwintna

Przygotowanie

  1. Pomidory, marchew, cebulę, czosnek zmiksować.

  2. Przełożyć do garnka, a następnie zalać wodą i zagotować.

  3. Dodać przecier pomidorowy, kostki rosołowe, masło, cukier, przyprawę uniwersalną do potraw, melisę lub bazylię i gotować na wolnym ogniu ok 25 min.

  4. Po ugotowaniu dodać śmietankę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń