Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka!

Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka!

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 7174

Dodano:

Odsłon: 21310

Nie wiem jak u was,ale u mnie w domu co niedzielę musi być rosół-i co tydzień próbuję jakoś wykorzystać mięsko ,czasem robię potrawkę ,innym razem galaretkę czy pastę na chlebek-tym razem zrobiłam pasztet-znalazłam go w grupie kulinarnej i oczywiście troszkę zmieniłam i wyszedł pyszny...wilgotny,delikatnie kremowy,ale za razem bardzo dobrze się kroi Polecam gorąco mniam...

Składniki

  • ok 1 kg mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co
  • 3 jajka
  • 25 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła)
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól pieprz
  • łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu,dodajemy czosnek i rozdrabniamy w blenderze .
    Wątróbkę kroimy w kawałki i smażymy z cebulką na maśle,studzimy i rozdrabniamy blenderem dodajemy do masy mięsno-warzywnej,dodajemy również bułkę tartą i jajka,zioła i wszystko razem dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
    Przekładamy do keksówki 10x25 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez 70 min
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 października 2017 Za sam wygląd daję 6+ i nawet nie pytam, jak smakuje, bo zapewne super xD

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń