Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczne ciasto dyniowo-owocowe"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Ubij mikserem masło z cukrem na jednolitą kremową masę. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, esencję waniliową oraz szklankę wcześniej ugotowanej i rozdrobnionej dyni. Na koniec dodaj miks suszonych owoców. Tak przygotowaną masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wstaw do niego przygotowane ciasto. Piecz całość ok. godziny lub do momentu, kiedy drewniany patyczek włożony w ciasto po wyjęciu będzie suchy. Jeśli podczas pieczenia ciasto za wcześnie się przyrumieni, przykryj je folią.
Wyjmij gotowe ciasto. Dobrze je ostudź przed podaniem.Źródło: Olivia