Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z winogronami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1287
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1287
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 230
Składniki
Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na parze z cukrem. Kiedy masa stanie się kremowa, dalej ubijając powoli dolewać wino. Zestawić z ognia i lekko przestudzić.
Wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną połączoną z rozpuszczoną żelatyną, dodać sztywną pianę z białek.
Nasmarować tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włożyć po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalać przygotowanym kremem. Posypać pokruszonymi biszkoptami (lekko wciskając je w krem). Schładzać 2-3 godziny. Przed podaniem babeczki wyjąć z filiżanek. Udekorować melisą cytrynową.
Do masy śmietanowej można dodać wiórki czekoladowe lub drobno posiekaną skórkę pomarańczową.Źródło: Twoje Imperium