Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z winogronami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35962
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35962
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        Składniki
Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na parze z cukrem. Kiedy masa stanie się kremowa, dalej ubijając powoli dolewać wino. Zestawić z ognia i lekko przestudzić.
Wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną połączoną z rozpuszczoną żelatyną, dodać sztywną pianę z białek.
Nasmarować tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włożyć po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalać przygotowanym kremem. Posypać pokruszonymi biszkoptami (lekko wciskając je w krem). Schładzać 2-3 godziny. Przed podaniem babeczki wyjąć z filiżanek. Udekorować melisą cytrynową.
Do masy śmietanowej można dodać wiórki czekoladowe lub drobno posiekaną skórkę pomarańczową.Źródło: Twoje Imperium