Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzieci na pewno polubią ten wypiek za wyjątkowy mleczny smak. Moim zdaniem jest to ciasto doskonałe na przyjęcia i letnie pikniki. Doskonale będzie prezentować się również podczas świat. Babka z mlekiem w proszku do wypiek uniwersalny i bardzo oryginalny. Moim zdaniem posmakuje wszystkim miłośnikom prostych deserów.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15868
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15868
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4807
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 551
Składniki
Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję po jednym żółtku. Miksuję. Dodaję mąkę, proszek do pieczenia i mleko w proszku. Miksuję. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do ciasta. Ciasto przelewam do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 45-50 minut w 180 stopniach do tzw. suchego patyczka. Studzę. Lukier: Cukier puder mieszam z wodą i sokiem z cytryny. Polewam wystudzone ciasto. Dekoruje skórką cytrynową.
Zapraszam na mojego bloga !