Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Batony w złotym cieście"
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3514
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2596
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 1034
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 224
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 3514
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 897
Szaszłyki z kurczaka w boczku – pyszne i soczyste danie na każdą okazję Szuka...
Odsłon: 2596
Pomidory to prawdziwy skarb lata, pełne smaku i aromatu, który możemy zachowa...
Odsłon: 1034
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 224
Składniki
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>
Batony włóż na noc do zamrażarki. Mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia i odpowiednią ilość mleka zmiksuj na gęste ciasto (gęstsze niż na naleśniki).
Olej rozgrzej w rondelku (a najlepiej we frytownicy). Batony zanurz w cieście tak, by całe były nim oblane. Usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, podawaj ciepłe.Źródło: Chwila dla Ciebie