Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Batony w złotym cieście"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 816
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4973
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 816
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22861
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4973
Składniki
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł.</strong>
Batony włóż na noc do zamrażarki. Mąkę, jajko, cukier, proszek do pieczenia i odpowiednią ilość mleka zmiksuj na gęste ciasto (gęstsze niż na naleśniki).
Olej rozgrzej w rondelku (a najlepiej we frytownicy). Batony zanurz w cieście tak, by całe były nim oblane. Usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, podawaj ciepłe.Źródło: Chwila dla Ciebie