Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3841
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3589
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1885
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3841
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3589
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 413
Składniki
na spód posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut, potem cienko rozwałkuj. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Cytryny wyszoruj. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Sok i skórkę zagotuj z cukrem i 1/2 szkl. wody. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do syropu. Gotuj minutę. Masę połącz z masłem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem pudrem i resztą mąki zie mniaczanej. Na kruchym spo dzie rozsmaruj krem, nałóż bezę. Piecz 20 min w 180 st.Źródło: Tina