Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
na spód posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut, potem cienko rozwałkuj. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Cytryny wyszoruj. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Sok i skórkę zagotuj z cukrem i 1/2 szkl. wody. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do syropu. Gotuj minutę. Masę połącz z masłem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem pudrem i resztą mąki zie mniaczanej. Na kruchym spo dzie rozsmaruj krem, nałóż bezę. Piecz 20 min w 180 st.Źródło: Tina