Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
na spód posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut, potem cienko rozwałkuj. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Cytryny wyszoruj. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Sok i skórkę zagotuj z cukrem i 1/2 szkl. wody. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do syropu. Gotuj minutę. Masę połącz z masłem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem pudrem i resztą mąki zie mniaczanej. Na kruchym spo dzie rozsmaruj krem, nałóż bezę. Piecz 20 min w 180 st.Źródło: Tina