Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3819
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 734
Składniki
na spód posiekaj, zagnieć. Uformuj kulę, owiń ją folią. Ciasto włóż do lodówki na 30 minut, potem cienko rozwałkuj. Formę posmaruj tłuszczem. Wylep plackiem. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st.
Cytryny wyszoruj. Zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Sok i skórkę zagotuj z cukrem i 1/2 szkl. wody. 2 łyżki mąki ziemniaczanej wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do syropu. Gotuj minutę. Masę połącz z masłem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem pudrem i resztą mąki zie mniaczanej. Na kruchym spo dzie rozsmaruj krem, nałóż bezę. Piecz 20 min w 180 st.Źródło: Tina