Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z bitą śmietaną"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 860
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 484
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3475
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 860
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4485
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1099
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 484
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3475
Składniki
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo wsypując cukier. Nie przerywając ubijania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 min w temp. 180° C. Wystudź.
Rabarbar umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na ćwiartki. Rabarbar i truskawki włóż do rondelka, wlej trochę wody, dodaj cukier. Duś 10-15 minut, aż się rozpadną. Zmiksuj blenderem na mus. Wsyp galaretki i wymieszaj.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Połowę śmietanki kremówki ubij na sztywno, pod koniec dodając połowę cukru pudru. Dodaj połowę lekko ciepłej żelatyny i jeszcze chwilkę miksuj. Ubitą śmietankę wyłóż na biszkoptowy spód. Wstaw do lodówki do stężenia.
Na to wyłóż tężejący mus rabarbarowo-truskawkowy. Wstaw do lodówki, by masa zastygła. Śmietankę która została ubij z pozostałym cukrem i wymieszaj z resztą podgrzanej żelatyny. Wyłóż na mus i wstaw do lodówki.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 230 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie