Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biszkopt z kokosową nutą"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13680
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4224
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11554
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5518
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13680
Składniki
Biszkopt: Z podanych składników pieczemy prostokątny biszkopt. Gdy wystygnie, przekrawamy na dwa placki.
Masa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy 3 rozgniecione lub zmiksowane banany i sok z cytryny. Mieszamy na małych obrotach miksera.
Galaretki rozpuszczamy w 3/4 litra wrzącej wody, studzimy i dodajemy do masy. Masę dzielimy na dwie części. Jedną częścią smarujemy dolny placek, przykrywamy go drugim plackiem.
Pozostałą masę mieszamy z wiórkami kokosowymi, wykładamy na ciasto, rozsmarowujemy. Dekorujemy według uznania.
Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej porcji: ok. 0,80 zł
Wartość odżywcza 1 porcji:312 kcal Białko 17,7 g/ Tłuszcz 31 g, Węglowodany: 87 gŹródło: Rewia