Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z żurawiną"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Żurawinę oprósz mąką. Wrzuć do ciasta, przemieszaj je łyżką.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Równomiernie je rozprowadź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cukru waniliowego.
W sezonie na świeże owoce suszoną żurawinę możesz zastapić jagodami, malinami. Ciasto będzie wyborne także z lekko kwaśnymi porzeczkami.Źródło: Tina