Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z żurawiną"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231737
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36299
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231737
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36299
        
        Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Żurawinę oprósz mąką. Wrzuć do ciasta, przemieszaj je łyżką.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Równomiernie je rozprowadź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cukru waniliowego.
W sezonie na świeże owoce suszoną żurawinę możesz zastapić jagodami, malinami. Ciasto będzie wyborne także z lekko kwaśnymi porzeczkami.Źródło: Tina