Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z żurawiną"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2375
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336581
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2375
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Żurawinę oprósz mąką. Wrzuć do ciasta, przemieszaj je łyżką.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Równomiernie je rozprowadź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cukru waniliowego.
W sezonie na świeże owoce suszoną żurawinę możesz zastapić jagodami, malinami. Ciasto będzie wyborne także z lekko kwaśnymi porzeczkami.Źródło: Tina