Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z żurawiną"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1346
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38539
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1346
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38539
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1297
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z żółtkami, mąką, proszkiem do pieczenia i sodą. Żurawinę oprósz mąką. Wrzuć do ciasta, przemieszaj je łyżką.
Dużą blachę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Równomiernie je rozprowadź. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cukru waniliowego.
W sezonie na świeże owoce suszoną żurawinę możesz zastapić jagodami, malinami. Ciasto będzie wyborne także z lekko kwaśnymi porzeczkami.Źródło: Tina