Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.
Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.
Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.
Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks