Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 39
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 792
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2781
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 39
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 20
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 792
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2781
Składniki
Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.
Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.
Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.
Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks