Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Budyniowe babeczki"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1365
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 555
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1365
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2199
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 555
Składniki
Podaję je często z owocami lub sosem ze swieżych owoców. Pycha!
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mleko wlej do rondelka, wsyp szczyptę soli, włóż masło i zagotuj. Wymieszaj mąkę z cukrem. Zmniejsz ogień pod garnkiem. Energicznie mieszając mleko, syp porcjami mąkę z cukrem. Ostudź budyń. Do całkowicie zimnego wlej roztrzepane jajka, zmiksuj dokładnie.
Zdejmij papier z ciasta francuskiego, ponownie zwiń je w rulon. Potnij na plastry grubości ok. 2 cm. Rozwałkuj je cienko, by powstały kółeczka. Wyłóż nimi natłuszczone foremki do muffinek.
Napełnij je kremem budyniowym. Piecz ok. 15 min w temp. 200°C. Przed podaniem udekoruj owocami.
Porcje 6 65 min Cena 0,70 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks