Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka ananasowe"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23046
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1014
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Ananasy odsącz na sitku, ułóż je na papierowym ręczniku. Ciasto francuskie rozmroź. Wytnij z niego kółka większe niż plastry ananasa.
Na każdym kółku ciasta ułóż plaster ananasa. Z pozostałego ciasta francuskiego wytnij paseczki. Owiń nimi pakiecik, aby owoce podczas pieczenia nie odkleiły się od podstawy.
Na środek ananasa ułóż truskawkę lub inny, dowolny mrożony owoc. Pakiecik posyp cukrem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim ciasteczka. Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz 10-15 min w temperaturze 200°C. Wyjmij ciasteczka z piekarnika. Ułóż na paterze. Kiedy ostygną, posyp cukrem pudrem.
Zalewę z owoców wykorzystaj do przygotowania domowego kisielu. Aby nie był zbyt słodki, wymieszaj zalewę z wodą. Dodaj do niej trochę soku z cytryny lub kwasku cytrynowego oraz utarte kwaśne jabłko.
<strong>Przepis przysłała Lucyna Stachurska z Czerwonej Wody</strong>Źródło: Bella Relaks