Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 91
Składniki
Amoniak wymieszaj z ciepłym mlekiem. Żółtka utrzyj z margaryną. Dodaj jajko, śmietanę i mąkę, wymieszaj. Wlej mleko, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij owalne ciasteczka. Brzoskwinie osącz, szklaneczką wytnij kółka, ułóż na ciastkach. Blachę natłuść, posyp wiórkami kokosowymi, ułóż ciasteczka.
Piecz 15 min w temp. 160°C. Upieczone ciasteczka posyp cukrem pudrem, omijając środek (brzoskwinię).
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie