Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3654
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 277
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 563
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3654
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2783
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 277
Składniki
Amoniak wymieszaj z ciepłym mlekiem. Żółtka utrzyj z margaryną. Dodaj jajko, śmietanę i mąkę, wymieszaj. Wlej mleko, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij owalne ciasteczka. Brzoskwinie osącz, szklaneczką wytnij kółka, ułóż na ciastkach. Blachę natłuść, posyp wiórkami kokosowymi, ułóż ciasteczka.
Piecz 15 min w temp. 160°C. Upieczone ciasteczka posyp cukrem pudrem, omijając środek (brzoskwinię).
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie