Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe do przygotowania i wykonania oraz do dłuższego do przechowywania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14055
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15964
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6432
Składniki
wszystkie sypkie składniki wymieszać dodać jajko ,szklankę mleka ,trochę sklarowanego masła,wyrobić .rozwałkować ,wykroić krążki większym kieliszkiem lub foremkiami o różnych kształtach . Na wierzch surowych ciasteczek posypać pokruszoną drobniutko czekoladę ,wcisnąć okruszynki czekolady płaską dłonią nie za głęboko aby była widoczna. piec 15-20 min w temp. 170 oC. Można je długo przechowywać w zwyczaju angielskich gospodyń w pudełkach metalowych wyłożonych papierem do pieczenia nawet do kilku tygodni.