Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są naprawdę pyszne, zawierają niewiele cukru, dzieci je uwielbiają!!! Upieczone przez mojego synka ( przy mojej pomocy ) - na Dzień Babci, nie doczekały przyjazdu babci!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 442
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 442
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, masła i sera białego ( bez cukru!), dodać żółtka i proszek do pieczenia Jeśli ser jest stosunkowo miękki, nie musi być zmielony.
Jabłka pokroić w kostkę, przesmażyć ( tak, aby nie rozpadły się zupełnie), dodać cukier i cynamon.
Ciasto rozwałkować mniej więcej tak, jak na pierogi. Kroić w kwadraty, na każdy położyć przesmażone jabłka ( ostudzone ). Składać po przekątnej ( dwa przeciwległe rogi ) - tak, aby powstały trójkątne ciasteczka.
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, ok. 30 minut, aż staną się złociste. Ciasteczka można również wycinać przy pomocy szklanki. Mają wówczas kształt półksiężyców ( jak na zdjęciu). Skleić delikatnie rogi ciasteczek, a środek pozostawić "uśmiechnięty". :)