Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasteczka zdrowia"
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 354
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 669
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 354
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1483
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 669
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1318
Składniki
Obydwie mąki przesiewam i mieszam z płatkami owsianymi. Czekoladę siekam nożem na małe kawałeczki i wrzucam do mąki z płatkami. Dodaję resztę składników i zagniatam, podsypując nieco mąki, by ciasto nie kleiło się do rąk.
Partiami wałkuję na grubość 4-6 mm, większym kieliszkiem lub małą szklanką wycinam krążki. Wykałaczką robię po kilka dziurek w każdym ciasteczku. Układam na lekko natłuszczonej blasze i piekę 15 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Grundkowska</strong>Źródło: Rewia