Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bananowo-kokosowe"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1706
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 106
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 812
Składniki
Miękkie masło ucieramy z połową cukru, skórką z cytryny i szczyptą soli. Kolejno dodajemy żółtka oraz po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i reszty cukru.
Jagody przebieramy, płuczemy i osączamy na sicie. Banany obieramy i kroimy w plastry.
Natłuszczoną i lekko oprószoną mąką ziemniaczaną tortownicę (26 cm) napełniamy połową ciasta. Na cieście rozkładamy banany, na które wylewamy resztę ciasta.
Na powierzchni rozkładamy równomiernie jagody. Ciasto posypujemy kokosem i wstawiamy na 50 minut do nagrzanego do 160oC piekarnika.
<strong>Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji 1 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 224 kcal. Białko 10 g. Tłuszcz 6,8 g. Węglowodany 64 g.</strong>
<strong>: banany nie ściemnieją, jeśli skropimy je sokiem z cytryny.</strong>Źródło: Rewia