Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 63
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10349
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1016
Składniki
Białka i 30 g cukru ubijamy na sztywną pianę. Miksując, stopniowo dodajemy żółtka i resztę cukru, a pod koniec skórkę z cytryny, cukier waniliowy i przesianą mąkę.
Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wysypanej mąką brytfanny. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut w temperaturze 180oC.
Biszkopt wyjmujemy i przekrawamy. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową lub dżemem z porzeczek, przykrywamy górną częścią. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Napełniamy nią szprycę do dekoracji tortów, worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem. Biszkopt kroimy na kawałki. Dekorujemy bitą śmietaną.
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji około 1 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 315 kcal Białko 9,2 g/Tłuszcz 25 g/Węglowodany 74 gŹródło: Rewia