Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35674
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        Składniki
Z podanej ilości mleka odlej szklankę, resztę zagotuj z cukrem. Zimne mleko wymieszaj z mąkami oraz żółtkami, wlej, mieszając, do gorącego mleka, gotuj aż zgęstnieje. Ostudź. Ugotuj galaretkę wg przepisu, odstaw do stężenia.
Zmiksuj masło, porcjami wkładaj zimny budyń. Miksuj, aż powstanie gładki krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż krem i plasterki bananów, nakryj herbatnikami. Połóż krem, banany, herbatniki. Polej galaretką.
Porcje 15, 50 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 420Źródło: Bella Relaks