Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe z bananami"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 20
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2313
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 157
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 166
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 20
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2313
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 157
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 166
Składniki
Ciasto nie wymaga pieczenia. Litr mleka zagotuj z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe mleko połącz z budyniami, mąką i żółtkami. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj.
Połowę herbatników wyłóż na natłuszczoną blachę. Wlej gorącą masę, rozsmaruj, przykryj resztą herbatników. Ostudź.
Banany pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretkę przygotuj wg instrukcji. Gdy lekko stężeje, polej ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc).
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie