Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe z bananami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Ciasto nie wymaga pieczenia. Litr mleka zagotuj z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe mleko połącz z budyniami, mąką i żółtkami. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj.
Połowę herbatników wyłóż na natłuszczoną blachę. Wlej gorącą masę, rozsmaruj, przykryj resztą herbatników. Ostudź.
Banany pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretkę przygotuj wg instrukcji. Gdy lekko stężeje, polej ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc).
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie