Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto budyniowe z bananami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1122
Składniki
Ciasto nie wymaga pieczenia. Litr mleka zagotuj z cukrem, aromatem i masłem. Pozostałe mleko połącz z budyniami, mąką i żółtkami. Wlej do gotującego się mleka, mieszając, ugotuj.
Połowę herbatników wyłóż na natłuszczoną blachę. Wlej gorącą masę, rozsmaruj, przykryj resztą herbatników. Ostudź.
Banany pokrój na plasterki, ułóż na cieście. Galaretkę przygotuj wg instrukcji. Gdy lekko stężeje, polej ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin (a najlepiej na noc).
Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie