Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo dobre i orzeźwiające
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 99
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 917
Polecam.
Odsłon: 99
Składniki
Biszkopt- Ubijamy białka dodając powolutku cukier następnie dodajemy żółtka na końcu przesiewamy przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia powolutku mieszając.Pieczemy w temperaturze 200C około 20minut.
masło, wodę 1 szk , cukier1 szklanka , cytryny (kroimy na ćwiartki) zagotować 2 minuty.Po zagotowaniu przecisnąć przez sitko cytryny dobrze wycisnąć. wywar zagotować dodając kisiel rozpuszczony w 1/2 szklanki wody i 1 łyżką mąki ziemniaczanej ugotować kisiel. Przestudzić . do przestudzonej masy dodajemy żółtko i miksujemy.Upieczony i wystudzony biszkopt przekrawamy na pół i wylewamy kisiel przykrywamy drugą połówką biszkoptu.
Zagotować 1 szklankę wody rozpuścić galaretki przestudzić. Śmietanę ubić mikserem dodać rozpuszczoną galaretkę. wylać na górę ciasta. Można posypać potartą czekoladą.