Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zrobienia :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13066
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5272
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12290
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13066
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5272
Składniki
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem i osypac maka. Suche skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut, albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Po wystudzeniu mozna polac polewa czekoladowa, lub przeciac na pol, posmarowac kwasnym dzemem, i polac polewa. Mozna tez bez polewy, a np. z sosem waniliowym czy owocowym.