Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zrobienia :)
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 302
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 144
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 83
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 112
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 302
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 144
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 83
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 112
Składniki
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem i osypac maka. Suche skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut, albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Po wystudzeniu mozna polac polewa czekoladowa, lub przeciac na pol, posmarowac kwasnym dzemem, i polac polewa. Mozna tez bez polewy, a np. z sosem waniliowym czy owocowym.