Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zrobienia :)
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 25
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 53
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 25
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 53
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 38
Składniki
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem i osypac maka. Suche skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut, albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Po wystudzeniu mozna polac polewa czekoladowa, lub przeciac na pol, posmarowac kwasnym dzemem, i polac polewa. Mozna tez bez polewy, a np. z sosem waniliowym czy owocowym.