Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanatyków słodkiego to idealne ciasto :) Uwaga! Jest dosyć trudne do zrobienia :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2765
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4089
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416068
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2765
Składniki
Tortownice o srednicy 24 cm wysmarowac maslem i osypac maka. Suche skladniki polaczyc w misce, dodac jaja, wanilie, olej i mleko, i miksowac 2 minuty. cienkim strumieniem dodac gotujaca wode i dobrze polaczyc. Ciasto bedzie rzadkie. Przelac do tortownicy i piec 80 minut, albo az patyczek wstawiony w srodek wyjdzie suchy. Ciasto piec w 180 stopniach, ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Po wystudzeniu mozna polac polewa czekoladowa, lub przeciac na pol, posmarowac kwasnym dzemem, i polac polewa. Mozna tez bez polewy, a np. z sosem waniliowym czy owocowym.