Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie czekoladowo-ananasowe"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Mieszamy z przesianą mąką i wiórkami kokosowymi. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 8 min w 200°C.
Ciasto francuskie dzielimy na pół, wałkujemy na dwa płaty o wielkości blachy. Pieczemy je na złoty kolor w piekarniku o temperaturze 200°C.
Z budyniu, mleka i cukru gotujemy gęsty krem. Studzimy, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy pokrojone masło i miksujemy na gładki krem. Do jednej połowy kremu dodajemy 3/4 ananasa pokrojonego w kostkę, do drugiej roztopioną i schłodzoną polewę czekoladową.
Jedno ciasto francuskie smarujemy masą ananasową i przykrywamy biszkoptem. Biszkopt pokrywamy kremem czekoladowym i przykrywamy drugim ciastem francuskim. Z białka, cukru pudru i soku z cytryny robimy lukier. Ciasto smarujemy lukrem, posypujemy kokosem, dekorujemy stopioną czekoladą i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Przed podaniem na każdym kawałku kładziemy kawałeczek ananasa.Źródło: Rewia