Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto francuskie z czekoladą"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12588
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 976
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 829
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12588
Składniki
<strong>:</strong>
Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na prostokąt o długości formy na keks i takiej szerokości, aby z każdej strony powstała krawędź o wysokości ok. 5 cm. Formę na keks wyłóż papierem do pieczenia i wylep ciastem.
Rozpuść czekoladę, przełóż żółtka i cukier puder. Pod koniec stopniowo dodawaj twaróg wymieszany z waniliowym proszkiem budyniowym. Gotowy krem wyłóż na środek ciasta w formie.
Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 160° C przez ok. 40 minut.
Gdy się upiecze, poczekaj, aż wystygnie w keksówce, a potem wyjmij.
Śmietankę ubij z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Przełóż do worka cukierniczego z końcówką z gwiazdką i wyciśnij krem na wierzch schłodzonego kremu czekoladowego.
Ciasto pokrój i udekoruj truskawkami.
Czas przygotowania: 50 min, cena porcji: ok. 4 zł, kalorie: porcja 384 kcalŹródło: Na żywo