Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto jogurtowe z jeżynami"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mąkę przesiej, wsyp cukier, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj olej, jajka i jogurt. Utrzyj na gładką masę. Wyłóż ciasto na blachę, rozsmaruj i wstaw do piekarnika. Podpiecz w temperaturze 180o C przez ok. 20 minut. Utrzyj twaróg z jogurtem, żółtkiem, zwykłym i waniliowym cukrem oraz budyniem w proszku. Rozsmaruj krem na podpieczonym spodzie i ułóż na nim jeżyny (wcześniej je odmroź). Znów zapiecz ciasto przez 20 minut. Odstaw do wystygnięcia. Ubij 2 śmietanki z zagęszczaczem i cukrem. Dodaj jogurt i posmaruj masą ciasto. Gdy ostygnie, pokrój i udekoruj jeżynami. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja ok. 278 kcal
Zamiast jeżyn do ciasta możesz użyć innych owoców, które lubisz, np. truskawek. Do dekoracji wierzchu ciasta można wykorzystać np. cząstki mandarynek lub poukładać kawałeczki kandyzowanych owoców.Źródło: Na żywo