Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i tanie ciasto.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 220
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4246
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 220
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 130
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1267
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4246
Składniki
Ubijamy białka z cukrem i cukrem waniliowym na sztywną masę. Dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Wkładamy gotowe ciasto na blachę i pieczemy 30 min.w 160stopniach. Gdy wystygnie kroimy ciasto na pół. Pierwszą część smarujemy masą nugatową. W 700 ml śmietany rozpuszczamy kawę. Następnie ubijamy z śmietan fix i 3 łyżkami cukru krem. Rozsmarowujemy go na masie nugatowej i przykrywamy drugim plackiem. Ubijamy resztę śmietany i smarujemy ciasto. Na koniec posypujemy kakao i schładzamy.