Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 173
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20072
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1706
Składniki
Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielone od żółtek ubijamy na sztywno wraz z cukrem i octem (1 łyżka), kolejne ubijamy żółtka z 1 łyżką octu. Po kolei do ubitego białka dodajemy żółtka, olej oraz przesiane i wymieszane suche składniki (2 roadzje mąki, budyń, proszek, kakao). Pieczemy biszkopt przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Kolejno przygotowujemy krem wg przepisu umieszczonego na opakowaniu.Do miękiego i dobrze rozmiksowanego masła, dodajemy po łyżce kremu. Dzięki temu masa ubije się dobrze, a masło doda kremowi twardości. Orzechy trzemy na tarce. Wrzucamy na patelnie, na którą wcześniej wlaliśmy olej. Dodajemy cukier. Prażymy składniki dopóki orzechy się nie zaruimienią. Na schłodzonym biszkopcie rozmarowujemy krem. Na końcu posypujemy ciasto posypką. Ciasto chłodzimy, Najlepiej smakuje na drugi dzień :) Smacznego!