Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto lekkie z masą serową"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Ciasto: białka ubij z odrobiną soli. Dodaj cukier, ubij. Połącz z żółtkami i przesianymi z proszkiem mąkami. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 30 cm, piecz 30 min w 180°C. Ostudź.
Masa: galaretkę cytrynową rozpuść razem z żelatyną w półtorej szklanki gorącej wody, ostudź. Serek wymieszaj z cukrem, dodaj zimną galaretką. Kremówkę ubij, dodaj do kremu, połącz. Dodaj połowę pokrojonych truskawek.
Ciasto przekrój na dwa krążki, przełóż masą serową. Wierzch obłóż truskawkami, zalej gęstniejącą galaretką truskawkową. Schłodź.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 20 ,cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie