Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto lekkie z masą serową"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Ciasto: białka ubij z odrobiną soli. Dodaj cukier, ubij. Połącz z żółtkami i przesianymi z proszkiem mąkami. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 30 cm, piecz 30 min w 180°C. Ostudź.
Masa: galaretkę cytrynową rozpuść razem z żelatyną w półtorej szklanki gorącej wody, ostudź. Serek wymieszaj z cukrem, dodaj zimną galaretką. Kremówkę ubij, dodaj do kremu, połącz. Dodaj połowę pokrojonych truskawek.
Ciasto przekrój na dwa krążki, przełóż masą serową. Wierzch obłóż truskawkami, zalej gęstniejącą galaretką truskawkową. Schłodź.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 20 ,cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie