Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe z białą czekoladą"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4159
Składniki
Połącz mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, startą marchewkę, rodzynki i orzechy.
Dodaj jajka roztrzepane z oliwą. Wymieszaj , przełóż ciasto do natłuszczonej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Poczekaj ok. 5 minut i wyjmij ciasto. 3. Podgrzej śmietanę (ma być prawie wrząca).
Zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady. Poczekaj, aby się rozpuściła, i dokładnie wymieszaj, aż polewa stanie się gładka. Polej masą wierzch schłodzonego ciasta.Źródło: Olivia