Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe z białą czekoladą"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 571
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2612
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1163
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1738
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 571
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2612
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1884
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1163
Świąteczne smaki.
Odsłon: 160
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1738
Składniki
Połącz mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, startą marchewkę, rodzynki i orzechy.
Dodaj jajka roztrzepane z oliwą. Wymieszaj , przełóż ciasto do natłuszczonej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Poczekaj ok. 5 minut i wyjmij ciasto. 3. Podgrzej śmietanę (ma być prawie wrząca).
Zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady. Poczekaj, aby się rozpuściła, i dokładnie wymieszaj, aż polewa stanie się gładka. Polej masą wierzch schłodzonego ciasta.Źródło: Olivia