Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto motyl z owocami"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425060
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10707
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 780
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425060
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10707
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336984
Składniki
Przepis przysłała Krystyna Kaczmarek z Grodziska Wlkp.
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, połącz. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawaj serek waniliowy, mieszając na puszystą masę.
Biszkopt nasącz obficie herbatą. Przekrój na dwa półkola, ułóż półokrągłymi bokami do siebie, robiąc „skrzydła motyla”.
Połówki przekrój na dwa placki. Spody posmaruj kremem, przykryj plackami. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu. Czułki motyla zrób z rurek waflowych. Udekoruj owocami (np. plasterkami kiwi, brzoskwiń, truskawkami). Boki obłóż małymi bezami.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie