Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto motyl z owocami"
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 200
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2184
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 84
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 200
Delikatna biała pizza z ziemniakami, gotowaną szynką Prosciutto cotto i pesto...
Odsłon: 106
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 229
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 2184
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 84
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 51
Składniki
Przepis przysłała Krystyna Kaczmarek z Grodziska Wlkp.
Biszkopt: białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj żółtka, obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, połącz. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawaj serek waniliowy, mieszając na puszystą masę.
Biszkopt nasącz obficie herbatą. Przekrój na dwa półkola, ułóż półokrągłymi bokami do siebie, robiąc „skrzydła motyla”.
Połówki przekrój na dwa placki. Spody posmaruj kremem, przykryj plackami. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu. Czułki motyla zrób z rurek waflowych. Udekoruj owocami (np. plasterkami kiwi, brzoskwiń, truskawkami). Boki obłóż małymi bezami.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie