Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowo-serowe"
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 84
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 81
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem, wlej 3 łyżki wrzątku. Dodaj sypkie produkty oraz ubite białka. Upiecz, przekrój na 3 placki.
Krem chałwowy: z żółtek, mleka, czekolady mąki, cukru, ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem i chałwą. Wymieszaj z orzechami.
Krem serowy: ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem i serem, dodaj pokrojone owoce. Dolny placek posmaruj kremem chałwowym i 1/3 kremu serowego. Nakryj drugim plackiem, nałóż krem serowy. Nakryj plackiem, polej polewą.
Porcje 20 Przygot. 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 434 kcal
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie