Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowo-serowe"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 950
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem, wlej 3 łyżki wrzątku. Dodaj sypkie produkty oraz ubite białka. Upiecz, przekrój na 3 placki.
Krem chałwowy: z żółtek, mleka, czekolady mąki, cukru, ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem i chałwą. Wymieszaj z orzechami.
Krem serowy: ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem i serem, dodaj pokrojone owoce. Dolny placek posmaruj kremem chałwowym i 1/3 kremu serowego. Nakryj drugim plackiem, nałóż krem serowy. Nakryj plackiem, polej polewą.
Porcje 20 Przygot. 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 434 kcal
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie