Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowo-serowe"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 137
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 80
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 100
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 107
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 137
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 80
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 100
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: żółtka utrzyj z cukrem, wlej 3 łyżki wrzątku. Dodaj sypkie produkty oraz ubite białka. Upiecz, przekrój na 3 placki.
Krem chałwowy: z żółtek, mleka, czekolady mąki, cukru, ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem i chałwą. Wymieszaj z orzechami.
Krem serowy: ugotuj budyń. Zimny – zmiksuj z masłem i serem, dodaj pokrojone owoce. Dolny placek posmaruj kremem chałwowym i 1/3 kremu serowego. Nakryj drugim plackiem, nałóż krem serowy. Nakryj plackiem, polej polewą.
Porcje 20 Przygot. 120 min Cena 2,10 zł Kalorie 434 kcal
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie