Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto pieguskowe z morelami"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 714
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 896
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 209
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 714
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 896
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Morele osączyć z syropu. Masło utrzeć z solą oraz cukrem i cukrem wanilinowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, ucierając, kolejno wbijać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dodać startą czekoladę. Wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto.
Na spodzie z ciasta rozłożyć połówki moreli, lekko je wciskając w ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Odstawić do wystudzenia. Przed podaniem na cieście ułożyć małe kopczyki żurawinowej konfitury. Oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco