Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto makowo kokosowe z masą budyniową, biszkoptami polane polewą czekoladową, udekorowane rodzynkami.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 76
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Obie mąki rozmieszaj w pozostałym mleku i wlej do gotującego się mleka, ugotuj budyń. Wystudź. Miękkie masło utrzyj z zimnym budyniem na puszystą masę dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Zimne ciasto kokosowo - makowe nakuj wykałaczką i nasącz wodą z cukrem ,sokiem z cytryny i spirytusem. Ciasto posmaruj kremem. Biszkopty maczaj w wodzie z cukrem , sokiem z cytryny i spirytusie, układaj na kremie. Czekoladę pokrusz i włóż do garnka dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Polewą polej biszkopty , na wierzch położ rodzynka. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.