Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto makowo kokosowe z masą budyniową, biszkoptami polane polewą czekoladową, udekorowane rodzynkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98344
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Ciasto Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto, piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
Z pół litra mleka odlej 0, 5 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Obie mąki rozmieszaj w pozostałym mleku i wlej do gotującego się mleka, ugotuj budyń. Wystudź. Miękkie masło utrzyj z zimnym budyniem na puszystą masę dodaj kilka kropli olejku waniliowego.
Zimne ciasto kokosowo - makowe nakuj wykałaczką i nasącz wodą z cukrem ,sokiem z cytryny i spirytusem. Ciasto posmaruj kremem. Biszkopty maczaj w wodzie z cukrem , sokiem z cytryny i spirytusie, układaj na kremie. Czekoladę pokrusz i włóż do garnka dodaj śmietanę, podgrzewaj do rozpuszczenia czekolady. Polewą polej biszkopty , na wierzch położ rodzynka. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.