Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto-szachownica na biszkopcie"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1310
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5839
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18474
Składniki
14 białka ubij na pianę. Dodaj 3/4 szkl. cukru i żółtka, obie mąki, proszek i sodę.
Upiecz jasny biszkopt. Ciemny przygotuj jak wyżej, ale przed pieczeniem wsyp kakao. Oba ciasta przetnij na dwa krążki. Z jednego jasnego i ciemnego krążka ciasta wytnij po 3 kółka.
Masa: z mleka cukru, mąki, jajek ugotuj budyń. Zimny utrzyj z masłem. Cały placek posmaruj masą, ułóż na przemian kółka, krem, kółka, krem, cały placek. Udekoruj, schłodź.
Przygotowuję to ciasto zawsze, kiedy mam więcej czasu. Naprawdę warto!
Porcje 25, : 100 min, Cena:1,60 zł, Kalorie 380Źródło: Bella Relaks