Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto twarogowe z jabłkami"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Składniki
Mąkę wymieszaj z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodaj cukier waniliowy, jajko, pokrojone w kawałki masło. Ugnieć ciasto i odłóż w chłodne miejsce.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 1 cm, wyłóż na blachę. Wymieszaj twaróg z jajkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, startą skórką i sokiem z połowy cytryny. Krem rozsmaruj na cieście.
Oczyść jabłka, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plastry o grubości ok. 2 cm. Pokrop je sokiem z połowy cytryny i rozłóż równomiernie na kremie twarogowym.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 45 minut. Pod koniec można udekorować listkami melisy.
Zamiast jabłek możesz do ciasta użyć gruszek. Wtedy wybierz gruszki zwarte, niezbyt miękkie i nie tak bardzo soczyste, żeby nie rozpadły się w cieście.Źródło: Na żywo