Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7949
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1285
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13736
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij dodaj cukry i chwilę ubijaj. Dodaj żółtka, a w następnej kolejności olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypane bułką tartą. Ciasto delikatnie posyp bułką tartą i wyłóż połówki śliwek.
Piecz około 30 min w temp. 170-180°C.
Porcje 15 Przygot. 60 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks